Wandelaars ontdekken Wetteren

In Wetteren, zo’n tien kilometer ten oosten van Gent, kun je heerlijk wandelen. Er lopen heel wat kilometers prachtige wandelpaden door de streek. Veel van deze routes zijn perfect bewegwijzerd, waardoor je probleemloos door het gebied kan navigeren. Trage wegen, adembenemende natuurgebieden, paden door sierteeltvelden of een interessante stadswandeling zijn hier allemaal mogelijk. Welke route loop jij als eerste?

Wandelaars ontdekken Wetteren

© Commons.wikimedia.org

Een wandeling voor iedereen

De gemeente Wetteren investeert graag in een goed wandelnetwerk. In de afgelopen jaren hebben zij zich ingezet om alle trage wegen die in de gemeente liggen in kaart te brengen. Trage wegen zijn paden of wegen die bestemd zijn voor niet-gemotoriseerd verkeer. Ook heeft Wetteren ervoor gekozen om alle trage wegen open te stellen en worden ze goed onderhouden, waardoor wandelen over deze paden nog fijner en makkelijker gemaakt wordt. De wandeling over het Molenbeekpad is een aanrader. Dit pad wordt ook wel de groene ruggengraat van Wetteren genoemd. Onderweg kom je allerlei interessante bezienswaardigheden tegen. Laat kinderen lekker uitrazen in de 2 hectare aan speelbos, bekijk een gerestaureerde molen uit 1592 en wandel langs een eeuwenoude linde. Ligt jouw interesse meer bij sierteeltvelden? Dan is het Papeleupad zeker iets voor jou. Of begin bij de kerk van Wetteren-ten-Ede aan een wandeling waarin oude volksfiguren, anekdotes en de Schelde de hoofdrol spelen. Trekt een wandeling door de natuur jou niet zo? Dan is een stadswandeling langs de opmerkelijkste monumenten in het centrum misschien meer wat voor jou.

Recticel in Wetteren kan vertrouwen op een uitstekende B&B in de buurt

© Eiland.be

 

Neem de tijd en ontdek de mooiste plekken

In Wetteren en omgeving kun je uren over de mooiste paden dwalen. Het is ook zeker aan te raden om hier ruim de tijd voor de nemen. Het is daarom een goed idee om in de omgeving te overnachten. Boek bijvoorbeeld de gezellige Bed & Breakfast Eiland in Wetteren. Hier kun je na een fijne dag wandelen helemaal tot rust komen in je knusse kamer. Neem een lekker lang bad en geef je benen en voeten de rust die ze verdienen na al die kilometers. Boek er ook nog privé-wellness bij en geniet helemaal van een ultieme ontspannende ervaring. De wellness-ruimte heeft een sauna, zwembad, infraroodcabine en jacuzzi. Na een goede nachtrust sta je uitgerust weer op. Laat je verwennen met een verzorgd ontbijt bestaande uit de lekkerste streekproducten en ga daarna met een goed gevulde maag weer op stap.

Ga wandelen met een gids

Door de zeer goede bewegwijzering in het gebied kun je in Wetteren uitstekend zelf de weg vinden. Ook aan de hand van kaarten en GPS staan de wandelroutes goed aangegeven. Toch is ook op pad gaan met een gids erg leuk en leerzaam om te doen. Ervaren gidsen kennen het gebied op hun duimpje en kunnen je alles vertellen over de prachtige dingen die je onderweg tegen zult komen. Zo voeg je nog een extra dimensie toe aan jouw wandeling. Een perfect gebied om zo’n wandeling te maken is in het adembenemend mooie natuurgebied Kalkense Meersen. In dit gebied ligt meer dan 165 kilometer aan wandelpad. Een gids kan je dan helpen om de mooiste plekken te ontdekken. Waar begint jouw volgende wandeling?